1 kg polohrubé mouky
8 dkg droždí
2 vejce
0,75 - 1 litr mléka
25 dkg škvarků
10 dkg sádla
10 dkg utřeného česneku
0,5 kg strouhaných brambor ( 25 dkg vařených a 25 dkg syrových)
dle chuti sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Z droždí, mouky a kostky cukru uděláme kvásek. Po jeho vykynutí vložíme veškerý materiál do mísy a dolijeme mlékem aby vzniklo polotuhé těsto. To dobře propracujeme a necháme asi 45 minut v teple kynout. Množství je na dva pekáče do elektrické trouby.Pekáče dobře vymastíme sádlem a těsto do nich vlijeme. Pečeme ve vyhřáte troubě při 250 C. Hotový brdlajz musí být zlatohnědý s křupavou kůrčičkou.