1 kg brambor
3-4 cibule
3 okurky
1 pol.lžíci cukru
4 pol.lžíce octa
sůl dle chuti
pepř
sekanou petrželku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Studené vařené brambory potřeme olivovým olejem,(stačí
namastit dlaně a brambory pomazat)nakrájíme na kolečka nebo čtvrtky a pak na plátky.
Cibuli jemně nakrájíme a polovinu uvaříme v nalevu z octa,cukru a soli(cca 1/2 l. vody)-scedíme a nálev uložíme pro případné pozdější dochucení salátu.
Brambory smícháme s nakrájenými okurkami,oběma polovinami cibule,lehce opepříme,příp.dosolíme.
je-li salát málo kyselý můžeme použít scezený nálev nebo ocet.
Nakonec vmícháme jemně nasekanou petrželku.
Salát je velmi chutný ke grilovaným masům ale třeba i
k vídeňskému řízku.