12 menších brambor
150 g anglické slaniny
2 červené papriky
1 oranžovou papriku
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
4 lžíce kečupu
2 lžíce oleji
1 petrželka
1 špetka pepře a soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory oloupeme a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Papriky omyjeme a nakrájíme na větší čtverečky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rozebereme na plátky. Stroužky česneku prolisujeme se solí a potřeme jím plátky anglické slaniny. Brambory obalíme slaninovými plátky a napichujeme je na špejli s kousky paprik a cibule. Špízy položíme na olejem potřený plech a pečeme při 160oC asi 15 minut. Zbylou červenou papriku krátce orestujeme na oleji tak, aby zůstala křupavá. Přidáme kečup, provensálské koření, pepř a sůl a prohřejeme. Bramborové špízy podáváme podlité paprikovou omáčkou.