bramborové těsto v sáčku
nápně: lískooříšková pomazánka (Nutela)
tabulka bílé čokolády
drobné ovoce
(čerstvé
mražené či kompotované - např. rybíz
maliny
mandarinky
jahody...)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bramborové těsto připravíme v míse podle návodu, rozválíme na válu a pomocí radýlka krájíme na větší čtverce (cca o straně 10-12cm). Připravené čtverce plníme strouhanou bílou čokoládou, nutelou, ovocem, nebo případně kombinací surovin a slepujeme jako klasické pirohy. Pirohy poté vhazujeme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu. Fantazii se meze nekladou - hotové pirohy jsou výborné přelévané horkou ovocnou omáčkou nebo pirohy s ovocem s omáčkou čokoládovou a kopečkem vanilkové zmrzliny...