800 g brambor
200-250g hrubé mouky
sůl
3 cibule
sádlo nebo rostlinný olej
zelí
uzené
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěné a umyté brambory oloupeme. Nastrouháme na jemno a vymícháme s prosátou moukou a se solí.
Hotové těstíčko, protlačíme přes haluškovník do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi tak 8 - 10 minut, než vyplavou. Během vaření je občas promícháme, aby se nepřichytily na dno. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou.
Mezitím si připravíme zelí a uzené maso dle vlastní chuti.
Já maso připravuji, že si uzené nakrájím na tenké plátky a osmažím ho s cibulkou.
Vše nakonec promíchám dohromady a podáváme. Dobrou chuť.