hotové vakuované bramborové noky 500g
(nejlépe chlazené ale můžou být i mražené)
sýr niva 150-200g
listový mražený špenát
(v balení bývá v oddělených kostkách takže použijeme 2 kostky)
olivový olej
sůl
čerstvě namletý pepř
masox
smetana 200ml
hotová jížka(světlá)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Jako první uděláme omáčku. Do kastrůlku na lehce rozehřátý olivový olej dáme na kostičky nakrájenou nivu a zalijeme nejlépe horkou vodou 400ml. Přivedeme k varu a cca 3 minuty vaříme na mírném plameni. Potom vezmene tyčový mixér a nivu v hrnci rozmixujeme, přidáme masox 1/2kostky, smetanu, mletý pepř(pokud možno bílý)a za mírného vaření vmícháme hotovou granulovanou jíšku do požadované hustoty omáčky-doporučuju udělat omáčku hustčí-lépe se "váže" na noky. Noky uvaříme dle návodu a scedíme-souběžně co vaříme noky, tak na pánvičce na olivovém oleji lehce orestujeme listový špenát, který na závěr osolíme.
Noky dáme na talíř, navrch klademe listový špenát a zalijeme omáčkou.
Lze také přidat orestované kuřecí maso nebo krevety.