Těsto:
350 g hladké mouky
200 g tuku např. Hera
2 plné lžíce kakaa
150 g moučkového cukru
3 plné lžíce mléka
1 bal kypřicího prášku
Kokosová náplň:
6 bílků
100 g moučkového cukru
250 g strouhaného kokosu
Krém:
6 žloutků
3-4 plné lžíce hladké mouky
400 ml mléka
50 g moučkového cukru
200 g měkkého másla
Na ozdobu:
1 tabulka čokolády
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Do mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, nakrájíme tuk, přidáme kakao, moučkový cukr a přilijeme mléko. Vše zpracujeme ručně na těsto. Polovinu těsta nastrouháme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech (o velikosti asi 30 x 40 cm).
2. Kokosová náplň: z bílků ušleháme sníh. Do sněhu přisypáváme za stálého šlehání moučkový cukr. Nakonec zlehka ručně vmícháme kokos. Náplň dáme na nastrouhanou polovinu těsta.
3. Druhou polovinu těsta nastrouháme na kokosovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu cca 25-30 min. Po upečení necháme vychladnout.
4. Krém: žloutky, mouku, mléko a moučkový cukr promícháme metličkou. Ze směsi uvaříme hustou kaši, kterou za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a po lžících přidáme vychladlou kaši. Šleháme dokud nevznikne hladký krém. Krém natřeme na upečený moučník.
5. Čokoládu rozpustíme a moučník ozdobíme „cákanci“. Necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce.