náplň:
1 kg mletých ořechů
200 g práškového cukru
1 dcl rumu
bílý krém ze sušeného mléka:
125 g omega (margarýn)
125 g stella (tuk)
250 g práškového cukru
200 g sušeného mléka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
těsto:
Žloutky vymícháme s cukrem a postupně přidáme ostatní přísady. Do promíchané hmoty vařečkou lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků. Hmotu dáme na vymaštěný plech a pečemev troubě jako piškot. Vychladlý piškot natřeme povidly a dobře promíchanou náplní s ořechy.
Bílý krém
Hmotu je nutné dobře promíchat.
Na vále vysypaném cukrem se hmota vyválí.
Vyválenou hmotu dáme na piškot potřený povidly a ořechovou náplní, přikryjeme mastným papírem a zatížíme, aby se spojily obě hmoty.