|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|
Recept na Belgické Waterzooi
|
|
|
| |
Postup přípravy:1. Vykuchat ryby, nakrájet je na fílé (nebo si koupit filé, místo celých ryb) a očistit plody moře. Oloupat šalotky a na jemno je nakrájet. Vložit je společně s rybou a plody moře do směsi vývaru a bílého vína.
2. Omýt a oloupat ostatní zeleninu a nakrájet ji na sirky (jemné proužky) a osmažit je na 3 lžicích másla. Přelít přes síto a uschovat zeleninu i tekutinu.
3. Vyjmout rybu a plody moře z vývaru a zredukovat vývar.
4. Do vývaru přidat uschovaný vývar ze zeleniny, nalít tam smetanu a přivéct vše do varu. Přidat zbytek másla. Vyjmout plody moře z jejich úlitek a vložit je do ohnivzdorné polévkové mísy společně s uschovanou zeleninou. Nahoru všeho nalít omáčku. Přivést na moment k varu a podávat posypané petrželkou.
P.S. Když flámští rybáři nemohli prodat všechen svůj úlovek, tak se o něj podělili a domů přinášeli ¨Waterzooi¨, což znamená to stejné, jako ¨hodgepodge¨.
Doporučená příloha:
Křupavé pečivo a Chardonnay víno.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Belgické Waterzooi, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/belgicke-waterzooi">Recept: Belgické Waterzooi</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Belgické Waterzooi:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Mořští živočichové
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|