2 kyslé smotany
půl l hrnček práškového cukru
půl l hrnček polohrubej múky
1 dcl oleja
1 vajce
1 lyžička sódy bikarbóny
půl prášku do pečiva
1 zlatý klas
2 polievkové lyžice kakaa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Smotanu dobre vymiešame s cukrom, pridáme múku, vajce, olej, prášok do pečiva, sódu bikarbónu. Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu cesta vymiešame s 1 zlatým klasom, do druhej polovice primiešame dve polievkové lyžice kakaa.
Na vymastený, múkou vysypaný plech vylejeme najskôr svetlé cesto so zlatým klasom a naň vylejeme tmavé cesto s kakaom. Dáme upiecť.
Po upečení posypeme práškovým cukrom vymiešaným s vanilkovým cukrom.
Koláč vydrží dlhú dobu mäkký.(Môžeme pridať aj ovocie ako do bublaniny.)