na těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
8 lžic horké vody
200 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
tuk a hrubou mouku na vymazání plechu
50 g čokoládových hoblinek na dozdobení řezů
na kakaovou náplň:
125 g másla
150 g moučkového cukru
20 g kakaa
100 g dětských piškotů
50 ml mléka
20 ml rumu
na kokosovou náplň:
200 g kokosu
100 ml mléka
125 g másla
150 g moučkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1) žloutky vyšleháme s většinou cukru a osmi lžícemi horké vody do pěny. Z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a lehce smícháme s prosátou moukou, do které jsme vmíchali kypřící prášek.
2) těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrejem. Pečeme v předehřáté troubě při asi 160 st.C zhruba 20 min. Necháme na plechu mírně vychladnout a vyklopíme. Korpus vodorovně přepůlíme.
3) na kakaovou náplň utřeme máslo s cukrem do pěny a přidáme kakao. Vmícháme nastrouhané piškoty provlhčené mlékem a rumem. Náplň rozetřeme na spodní díl korpusu a na to vše položíme druhou část korpusu.
4) svaříme mléko s kokosem a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a přidáme vychladlou kokosovou hmotu. Rozetřeme na vršek řezů, ozdobíme čokoládovými hoblinkami a dáme do lednice zhruba na 3 hod. ztuhnout.(někdy je potřeba nechat ztuhnout i delší dobu)