100 g vepřové kýty
100 g kuřecích prsou
1/2 salátové okurky
šálek sterilovaných žampionů
1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
špetka kmínu
špetka glutasolu
1 lžička cukru
1 lžíce octa
3 lžíce oleje na smažení
Na obalení masa:
1 bílek
1/2 lžičky solamylu
voda nebo alkohol
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně mícháme, aby se kousky masa neslepily. Až maso zbělí, přidáme chilli, kmín, okurku a žampiony. Smažíme ještě asi 5 minut. Před dokončením přidáme cukr, okořeníme glutasolem a zakápneme octem. Jídlo není suché, ale je téměř bez šťávy. Podáváme s rýží.