60 g másla
60 g moučkového cukru
6 lžic pomerančového likéru
4 lžíce šťávy z limetky
3 lžičky sezamových semínek (opražených)
3 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce strouhaného zázvoru
6 banánů
kůra z 1 pomeranče
plátky limety na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na předehřáté pánvi (nejlépe teflonové) za stálého míchání orestujeme kokos. Poté jej vyjmeme z pánve a necháme ochladit. V hluboké velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zázvor, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a šťávu z limety. Důkladně promícháme. Oloupané banány podélně a rozkrojenou stranou dolů je položíme do máslové směsi. Restujeme 1-2 minuty. Poté banány obrátíme, aby nasákly šťávou. Takto připravené banány dáme na vyhřáté talíře a udržujte teplé. Pánev vratíme na oheň, vlijeme pomerančový likér a dobře zamíchejte. Likér zapálíme, flambujeme, plameny v pánvi necháme dohořet a šťávu přelijeme přes banány. Posypeme kokosem a sezamovými semínky. Nakonec vše ozdobíme plátky limety a ihned podáváme.