Slepici nebo kuře se zeleninou uvaříme tak aby maso bylo měké nejlépe v tlakovám hrnci. Z vajec, mouky a oleje vypracujeme těsto na domácí nudle - ty jsou základem úspěchu a chuti tohoto pokrmu (nepoužívejte hotové kupované nudle není to ono). Uvařenou slepici nebo kuře scedíme a necháme vychladnout a následně obereme maso bez kůže. Masa použijeme dle velikosti drůbeže, ale mělo by stačit z poloviny. Nákrájené domácí nudle na tenko dáme do pekáče nebo kastrolu a zalijeme vývarem (hlavně vrchní část vývaru kde je vyvařený tuk z drůbeže. Vývaru nalije tolik aby byly nudle potopené.Vývar s nudlemi uvedeme opět do varu a vaříme tak dlouho až jsou nudle měké a vývar takřka vyvařený (podle potřeby při vaření nudlí do měka přiléváme vývar dle potřeby, aby se nudle nepřipálily. Přidáme na drobno nakrájené maso z drůbeže osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu.Maso zamícháme do nudlí a dáme zapéci do předem vyhřáté trouby (jako šunko fleky).
Dobrou chuť přeje Jirka