Sušené houby namočíme na 1/2hod do vlažné vody,až blánovitě vyrostou.Maso pomeleme na mlýnku a přidáme všechny ingredience,kromě hub a papíru. Až budou houby dostatečně měkké,tak odkrojíme z hub tvrdé středy(vyhodit)a zbytek nakrajíme na velmi tenké nudličky a přidáme do směsi masa.Vše dobře promíchá me a ochutíme.Z masa vytvoříme válečky asi 8 cmm dlouhé a s pruměrem do 2 cm.
Do rozprašovače na vodu,nalijeme vodu s pivem a opatrně položíme rýžový papír na čistou kuch.linku.Rozprašovačem stejnoměrně postříkáme papír a až se napije,tak ihned do něj vložíme váleček a s citem ten váleček zabalíme tak, aby se ten papír neroztrhl.Chce to fortel! Rozpalíme olej na pánvi nebo i ve fritovac. hrnci a smažíme až do zlatova. Správný závitek musí křupat.Podáváme nejlépe s voňavou jasmínovou rýži. 1porce=4 závitky