Křídýlka omyjeme osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na rozpáleném tuku, až se kůžička zatáhne.
Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě je pečeme do poloměkka.
Poloměkké křidýlka potřeme směsi mletého zázvoru, mleté papriky a pepře.
Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova.
Potom již měkká křídýlka vyjmeme a uchováme v teple.
Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody.
Když se šťáva povaří až tuk začne vystupovat na povrch ochutíme ji solí, pepřem a můžeme také trochu osladit a přidat drcený česnek.
Škrobovou moučkou zahustíme ještě podle potřeby a touto šťávou křídýlka poléváme.
Příloha:rýže