4 plátky kuřecích prsou (je možné použít i vepřové maso, ale doba pečení se prodlouží asi o půl hodiny)
35-40 dkg tvrdého sýru
2x 250 ml smetana ke šlehání
kari, šalvěj na ochucení
pro gurmány čerstvý zázvor
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce kuřecích prsou mírně naklepeme. Není potřeba solit, maso si natáhne dostatek soli z tvrdého sýru. Potom je lehce poprášíme kari a šalvějí. (v případě vepřového masa je leší okořenit grilovacím kořením nejlépe bez soli a glutamanu - pokud nemáte použijte trochu pepře, papriky, atd.)Tvrdý sýr nastouháme na jemno. Pokud by chtěl někdo zkusit variantu se zázvorem je dobré zázvor buď velmi jemně nakrájet nebo nakrouhat. Připravené plátky kuřecího masa dáme do zapékací misky nebo pekáčku a dokonale zasypeme strouhaným tvrdým sýrem. Vše zalejem šlehačkou a dáme péct do trouby zhruba na 1 hodinu (v případě vepřového masa o půl hodiny déle). Toto platí pro elektrickou troubu, v případě plynové nebo remosky je nutno odzkoušet, pokud to přeženete budete to jíst lžičkou ;-))))