250g kysaného zelí
10g sušených hub
50g sušených švestek
2 lžíce hladké mouky
mléko,nebo zakysaná smetena
cibule
olej
pepř,sůl,kmín,bobkový list
paprika sladká
hovězí vývar
může být i klobáska
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěné a předvařené houby smícháme s nakrájeným kysaným zelím a sušenými švestkami.
Zalijeme litrem vývaru, přidáme kmín, pepř, bobkový list a vaříme. Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce nebo zakysané smetaně a 10 minut povaříme.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahnemena oleji, přisypeme papriku a tuto směs přidáme do zelí. Krátce povaříme.
Dle chuti možno přidat na kolečka nakrájenou klobásu.
Jako příloha, čerstvý chléb.