50dkg kysaného zelí
30dkg oloupaných na drobno nakrájených brambor
2 nožičky klobásy nejlépe čabajky
1 větší cibule
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
kostka Masoxu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce červené papriky
trocha majoránky
2 lžíce zakysané smetany
sůl
troška chilli papriček
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pokrájené kysané zelí vaříme v 1 1/2 litru vody s Masoxem,brambory uvaříme zvlášť,uděláme cibulovou jišku - na oleji osmahneme cibuli,když zezlátne přisypeme mouku ,osmažíme,přidáme červenou papriku,s tou pracujeme rychle aby nezhořkla.Vše zalijeme studenou (jiška pak nedělá žmolky)vodou
do hotové jišky pak nadrolíme majoránku a přidáme chilli.Hotovou jišku nalijeme do polévky,přidáme rozetřený česnek a ještě asi 20 minut vaříme na mírném ohni s klobásou nakrájenou na drobné plátky.Zakysanou smetanu přidáváme až když je polévka na talíři