|
Recept na Zapečené slepičí maso se strouhankou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Slepici dáme vařit, mezitím v míse rozmícháme mléko,vejce,strouhanku,sůl,pepř a necháme chvíli nabobtnat,poté ještě případně doředíme mlékem na řidší směs, aby se pěkně lila. Uvařenou slepici obereme a natrháme na kousky, které poklademe na dno pekáče vymazaného máslem. Zalijeme připravenou směsí a pečeme
odkryté za pravidelného prohrabávání ode dna při střední teplotě (160°C až 180°C)asi 3/4 hod až hodinu. Podáváme s okurkem. Jedná se o jídlo, které se dříve připravovalo na svatbách v prostých rodinách na Novojičínsku. Tradiční recept je možno ozvláštnit o vlastní ingredience, fantazii se meze nekladou (např. přimíchat hrášek nebo jinou zeleninu, kukuřici, žampióny atd).
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zapečené slepičí maso se strouhankou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zapecene-slepici-maso-se-strouhankou">Recept: Zapečené slepičí maso se strouhankou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zapečené slepičí maso se strouhankou:
|