|
Recept na Vroubkované brambory
|
|
|
| |
Postup přípravy:omacka:
Na panvici na mierneom ohni roztopime maslo, pridame muku, sol, cierne korenie, a tymian (majoran). Minutu poprazime. Postupne pomaly vlejeme mlieko. Za staleho miesania (5-8 min) privedieme do varu. Po zovreti odstavime bokom.
Zemiaky oskrabeme a nakrajame na tenulinke platky 1-2 mm. Podobne aj cibulu. Zemiaky rozdelime na tretiny, cibulu na polovice. Z prvej tretiny zemiakov urobime na pekac (s vyssimi bokmi / minimalne cca 3 cm) suvislu vrstvu, na nu dame vrtstvu cibule, opakujeme zemiaky cibulu a zemiaky.
Vsetko zalejeme omackou, prikryjeme alobalom. Pecieme v rure pri 180°C (350°F) 1 hodinu, potom stiahneme dole alobal a pecieme este 30 minut pri rovnakej teplote.
Po vybrati z rury je dobre nechat zemiaky odstat 5-10 minut.
Dobru chut!
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vroubkované brambory, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/vroubkovane-brambory">Recept: Vroubkované brambory</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vroubkované brambory:
|