125 g másla
300 g cukru
7 vajec
nstrouhanou kůru z jednoho citronu
200 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
máslo na vymazání formy
150 ml polosuchého vína
moučkový cukr na posypání bábovky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Utřete máslo s cukrem. Přidejte žloutky a šlehačem míchejte, dokud nevznikne krémovitá hmota. Přidejte citronovou kůru, mouku a prášek do pečiva, vše vymíchejte do hladkého těsta.
Našlehejte bílky do pěny a jemně vmíchejte do těsta. Formu vymažte máslem a naplňte těstem. ak vložte do trouby, která je rozehřátá na 180 stupňů Celsia. Pečte hodinu.
Bábovku vyndejte z trouby a nechte chvíli chladnout, pak ji vyklopte ještě teplou na talíř. Mírně ohřejte víno a pak pomocí lžíce polévejte bábovku, aby se víno mohlo dobře vsáknout. Nechte minimálně hodinu odstát. Krátce před servírováním posypejte moučkovým cukrem. Výborná je k tomu i šlehačka se skořicí.