1-2 jehněčí kotlety
2 stroužky česneku
50 g slaniny
200 ml mléka
100 ml bílého vína
1 střední cibule
drcený černý pepř
gyros koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kotlety vykostit, odblanit, zbavit tuku, nakrájet na kostky o hraně cca 2 cm. Vylisovat česnek, smíchat s trochou gyros koření, promíchat s kousky masa. Nechat cca 2 hodiny odležet, pak zalít mlékem a nechat přes noc v ledničce.
Druhý den osmahnout slaninu nakrájenou na kostičky, maso posypat drceným pepřem a se slaninou orestovat. Orestovanou směs podlít bílým vínem a dusit do měkka.
Osmahnout cibuli s drceným pepřem a nasypat na maso na talíři. Jako příloha je výborný čerstvý domácí chléb.