600 g vepřové kýty
100 g vepřové pečeně
600 g brambor
100 g slaniny
50 ml oleje
150 g sterilovaných červených fazolí
2 ks cibule
2 ks vejce
mletá červená paprika
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřovou kýtu zbavíme tučnější části, omyjeme,
osušíme a nakrájíme na větší kousky
Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou
cibuli, přidáme kýtu nakrájenou na větší kousky a zprudka orestujeme
Chvíli maso dusíme ve vlastní šťávě,potom přidáme na malé kousíčky nakrájenou slaninu a na menší kousky vepřovou pečeni
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme mletou červenou
paprikou a zpěníme
Přidáme oloupané, na větší kostky nakrájené
brambory,podlijeme horkou vodou a společně s masem dusíme vše doměkka
Jakmile je maso měkké, přidáme sterilované červené fazole a na čtvrtky pokrájená vařená vajíčka
Vše už jen krátce povaříme.
Doporučení