250 g špaldové mouky
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
mořská sůl
pepř
60 g másla či biomargarínu
1,5 dl rostlinného mléka (sójové, rýžové či ovesné)
Náplň:
1 cibule
3 lžíce rajčatového bio protlaku
oregáno
3 vařená vejce
250 g tvrdého sýra nebo tofu
2 vejce
2 lžičky bio horčice
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V míse zpracujeme mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a rostlinné mléko. Necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Potom těsto rozdělíme na 6 částí, z nichž vytvarujeme kruhy s průměrem 10 cm. Pak smícháme jemně nakrájenou cibuli s bio protlakem, oregánem a mořskou solí. Směs rozetřeme na pizzu, potom na ni poklademe kolečka uvařených vajec. Zalijeme rozšlehanými vejci se strouhaným sýrem a hořčicí. Pečeme v troubě 10 minut při teplotě 220 st. Celsia a dalších 10 minut při 180 st. Celsia. Podáváme obložené syrovou zeleninou.