těsto:
250 g polohrubé mouky
1/2 bal kypřicího prášku do pečiva
75 g cukru
1 bal vanilínového cukru
špetka soli
1 vejce
strouhaná kůra z 1/2 citrónu (omytého)
150 g změklého másla nebo hery
tvarohová náplň:
1 bal pudingu s vanilkovou příchutí
500 g měkkého tvarohu plnotučného
125 g cukru
1 bal vanilínového cukru
4 vejce
150 g rozpuštěného a zchlazeného másla
na ozdobu:
20 g mandlových lupínků
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Na vále smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, citrónovou kůru a máslo. Vše propracujeme ručně na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, dáme ho na chvíli do lednice.
2. Těsto vyválíme a vyformujeme na dno dortové formy (prům. 26 cm) a následně pak prsty vymačkáme po stěně okraj cca 3 cm vysoký. Dno těsta několikrát propícháme vidličkou.
3. Náplň:
Pudingový prášek dobře rozmícháme s tvarohem, cukrem a vanilínovým cukrem. Pak přidáme vejce a tekuté vychladlé máslo. Vše dobře utřeme, aby náplň byla hladká. Náplň nalijeme do formy na připravené těsto a posypeme mandlovými lupínky.
Horní a spodní ohřev: cca 200°C (předehřátá trouba)
Horký vzduch: cca 180°C (nepředehřátá trouba)
Plyn: cca stup. 4 (předehřátá trouba)
Doba pečení: 55-60 min
Po upečení necháme tvarožník vychladnout ve formě.