3 vejce
300 g cukr moučka
150 g tuku na pečení
250 g měkkého tvarohu
3 lžíce mléka
1 sáček vanilkového cukru
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
50 g hořké čokolády
70 g vlašských nebo lískových jader
tuk a hrubá mouka na formu
lískové ořechy a moučkový cukr na dozdobení
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vejce rozklepnem a žloutky oddělíme od bílků.Žloutky utřeme s cukrem a změklým tukem do pěny.Postupně vmícháme tvaroh a mléko. Z bílků a vanilkového cukru si připravíme tuhý sníh. Do tvarohové hmoty postupně lehce přidáme po částech mouku s práškem do pečiva a sníh.
Pomalu vypracujeme hladké těsto.
Bábovkovou formudobře vymažeme tukem,vysypeme hrubou moukou a do poloviny naplníme těste.Těsto ve formě poprášíme nastrouhanou čokoládou/můžeme nahradit i kakaovým práškem.
Do druhé poloviny těsta vmícháme nadrobno nasekané nebo nastrouhané ořechy a těsto přilijeme do formy.Povrch bábovky uhladíme a formu vložíme do trouby.Bábovku pečeme při 180 st 25 až 35 minut.Když do bábovky vpíchneme špejlí a těsto se na ní nelepí,je bábovka pečená.Vychladlou bábovku posypeme mletými ořechy promíchanými s moučkovým cukrem.
1 porce obsahuje 447 kcal/1873 kj