250 g hladké mouky
125 g másla nebo rostlinného tuku
80 g cukru
kůra z půlky citrónu
0.12 l mléka (ne více)
1 kg třešní
skořicový cukr
4 lžíce strouhanky
4 lžíce mandlí
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20 minut odpočinout.
2. Pak je rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání valu a dáme do vymazané formy s okrajem. Třešně omyjeme, odpeckujeme a poklademe na těsto. Skořicový cukr promícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně. Koláč pečeme při střední teplotě trouby 35-40 minut. Množství: pro 8 osobDoba přípravy: 20 min Doba vaření: 40 min Hotovo za: 1 hod 20 min