4 filety z tresky
1 lžíce citronové šťávy
sůl,pepř
2 lžíce mouky
8 plátků anglické slaniny
8 lžic oleje
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžička medu
1/8 l rybího základu
1/2 lžičky koření sambal oelek
400 g mladého špenátu
2 lžíce vinného octa
80 g parmazánu nebo čedaru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Filety omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obrátíme v mouce.Každou porci ovineme 2 plátky slaniny, připevníme párátky.
Filety opékáme ze všech stran na 2 lžících oleje 8 – 10 min. Poté je vyjmeme a necháme v teple.
Oloupaný česnek osmahneme na vypečeném tuku. Oloupeme cibuli, jemně ji posekáme a přidáme česnek. Vmícháme med, rybí základ a sambal oelek. Vše svaříme do husté omáčky.
Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme ocet se solí a pepřem, vešleháme zbylý olej a nálevem špenát pokapeme. Rybu krátce ohřejeme v omáčce o podáváme se špenátovým salátem posypaným sýrem.