2 středně velké červené cibule
8 plátků pancetty nebo libové uzené slaniny
4 velké hrsti rokety
4 snítky tymiánu
hrst piniových oříšků
olivový olej
balsamikový ocet
parmazán, sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Oloupejte, rozkrojte napůl a pak na čtvrtiny dvě středně velké červené cibule a pak ještě každou čtvrtku po délce napůl. Z každé cibule vzniknou osminky.
2. Nahřejte pánev a do křupava osmažte 8 celých plátků pancetty nebo libové uzené slaniny.
3. Slaninu vyndejte z pánve, pak do pánve párkrát šplíchněte olivový olej, přidejte 4 snítky čerstvého tymiánu, cibule a poctivou hrst piniových oříšků a taky špetku soli.
4. Protřeste a smažte na mírném ohni asi 5 minut, až cibule zhnědne a zesládne (nesmí zčernat!).
5. Vraťte do pánve pancettu nebo slaninu, promíchejte a pak všechno přendejte do salátové mísy se 4 velkými hrstmi rokety nebo nějakých lahodných salátových listů.
6. Bohatě zakapejte balsamikovým octem. Když se smíchá s olivovým olejem, vznikne přirozený dresink.
7. Při podávání rozhoďte navrch pár hoblinek z parmazánu (můžete je vytvořit třeba škrabkou na brambory). A jezte.