500 gramů čerstvých file lososa
1 lžička sušené červené chili
vymačkaná šťáva z jednoho citronu
1/2 lžičky kurkumy
10 gramů drceného zázvoru
25 gramů drceného česneku
zrnka ze tří kardamomů
30 ml hořčicového oleje (možno nahradit slunečnicovým)
sůl na dochucení
1 lžička "Tandoori směsi" (lze koupit například v Tescu)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájejte file na osm stejných kousků. Smíchejte veškeré koření s olejem, vložte do marinády kousky file a nechte alespon 1 hodinu naložené. Poté rozehřejte troubu na 200 °C a do rozehřáté trouby vložte filety na 15 až 20 minut (trouba vám v domácích podmínkách nahradí speciální pec Tandoor, ve které se správně tento pokrm připravuje).
Servírujeme:
Jako přílohu doporučujeme připravit vařené brambory o velikosti asi 3 x 3 cm, které ještě po uvaření opečete v troubě. K individuálnímu dochucení lze pro tento pokrm připravit sůl, chili, mleté curry, česnek a mletý koriandr.