mleté maso (nejlépe míchané 50/50)
niva
čtverhraná šunka nebo jakýkoli salám
vejce
strouhanka
cibule
olej
česnek
sůl,pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánvi si do zlatova osmažíme na drobno nakrájenou cibuli. Tu spolu s utřeným česnekem, vejcem, solí a pepřem zapracujeme do mletého masa (záleží na chuti). Oddělíme cca 1/3 a do té zapracujeme změklou nivu, případně ještě jedno vejce. Původní hmotu rozetřeme na alobal do obdélníku (je-li přiliš řidká, zahustíme strouhankou),poklademe salámem a nahoru rozetřeme hmotu s nivou. Nakonec pomocí alobalu stočíme do rolády. Je dobré dobře stahovat. Konce zamáčkneme a celé upečeme do zlatova. Možné jsou další varianty, fantazii se meze nekladou. Niva však dělá chuťové zázraky :-)... tak tedy dobrou chuť