250g žampiónů
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1/8l smetany
1/8l bílého vína
sůl a bílý pepř
1 vejce
8 plátků šunky
2 malá rajčata
75g strouhaného ementálu
petrželka dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žampiony nakrájené na plátky krátce osmahněte na másle a vyjměte. Do rozehřátého tuku zamíchejte mouku, doplňte bílým vínem a smetanou a uvařte hustou omáčku. Odstavte z plotýnky a ochuťte. Vmíchejte žampiony a do omáčky rozkvedlejte syrové vejce. Šunkové plátky položte vedle sebe a rozdělte na ně náplň. Srolujte do kornoutů a vložte do zapékací mísy. Ozdobte plátky rajčat, mírně osolte. Sýrem posypte plátky rajčat a sýrové kornoutky. Potom dejte do vrchního patra předehřáté trouby a zapékejte tak dlouho, až se sýr rozpeče.