|
Recept na Suchý bramborák (přílohový)
|
|
|
| |
Postup přípravy:Na hrubém struhadle (nebo na struhadle, které umí "bramborovou slámu") nastrouhat oloupané brambory až na dvě menší. Ty nastrouhat najemno, nebo naškrabat. Smíchat s vejci, smetanou a moukou na bramborákové těsto. Česneku, soli i majoránky dejte polovinu toho, na co jste zvyklí.
Zprudka osmahněte na suché teflonové pánvi, jen aby držely bramboráčky tvar.Těsto dávkujte tak 4-5 bramboráčků na jednu pánev. Pak je naskládejte na pečící papír a nechte zvolna dojít v středně vyhřáté troubě.
Tyto bramboráčky si drží bramborovou chuť a můžete je použít všude, kde byste použili jako přílohu brambory nebo dokonce knedlíky. Samotné ovšem nejsou nic moc, takže na "dojedení zbytků" na ně doporučuji udělat nějaký dip nebo lečo.
Můžete "zmírnit" bramborákovou chuť, že vynecháte majoránku a nahradíte ji třeba oreganem, nebo i kari.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Suchý bramborák (přílohový), zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/suchy-bramborak-prilohovy">Recept: Suchý bramborák (přílohový)</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Suchý bramborák (přílohový):
|