Spaghetti z tvrdé pšenice - půl balíčku
0,5 dcl sladkého kečupu
0,5 dcl majolky
0,5 dcl mléka
malé balení zelených oliv plněných papričkou
sterilované houby
30 dkg uzeného, nebo jiné uzeniny
půl menší cibule
0,5 dcl oleje
bazalka
tvrdý sýr na strouhání (stačí 30% Eidam)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na drobno nakrájené uzené se osmaží na oleji, před dokončením se přidá na jemno nakrájená cibulka a vše se dosmaží. V poměru 1:1:1 se smíchá a za studena našlehá omáčka z kečupu, majolky a mléka. Uvaří se ve slané vodě špagety, zcedí se, vmíchá se do nich osmažené uzené a trocha bazalky. Špagety se naservírují na vyhřáté talíře, posypou se sýrem a následně cik-cak polijí se připravenou omáčkou. Nakonec se vše ozdobí na plátky krájenými olivami a sterilovanými houbami.