1 balení těstovin špaget
1 balení žampionů ve slaném nálevu
25 dkg nivy
30 dkg cihly
sojová omáčka
kečup
sůl, pepř
olej na vymazání formy
strouhanka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Uvařené špagety ve vrstvách klademe do předem vymaštěné formy na bábovku (vymažeme olejem a posypeme strouhankou, přebytečnou vysypeme).
Vrstvy špaget prokládáme a každou vrstvu libovolně podle chuti ochutíme nakládanými žapiony, strouhaným sýrem, kečupem tak, až dosáhneme vrcholu bábovky. Po celou dobu zaplňování bábovky vrstvy prsty utlačujeme tak, aby během zapékání v troubě došlo k propojení sýrů a ostatních ingrediencí. Nakonec zbylým sýrem posypeme vrch těstovin a zapékáme v rozehřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 30 - 40 minut. Z počátku doporučuji častěji sledovat. V konečné fázi je vrchol bábovky dozlatova zapečený.
Po vyjmutí z trouby je lepší nechat hmotu lehce zchladnout a pak oříznout střed a lehce odsunout bábovku od stěny formy. Pak na formu přiložte např. dřevěné prkénko a bábovku vyklopte.
Pokud si dáte dostatečně záležet získáte levný a poměrně nenáročný způsob jak pohostit rodinu, přátele nebo jen sebe. Špagetová bábovka - po vyjmutí z formy vypadá jako mramorová bábovka a chutná skvěle teplá i studená.
Tak pevné nervy a dobrou chuť.