3 sáčky rýže
sáček sojového masa (jakékoliv kromě drti)
kostka bujónu
2 cibule
sterilovaný hrášek a kukuřice
krájené žampiony v plechovce
mletá paprika
máslo
sýr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rýži uvaříme podle návodu. Sóju povaříme asi 20 minut ve vroucí vodě, do které jsme přidali kostku bujónu nebo vegetu. Sóju scedíme a necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousíčky. Na másle nebo oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme žampiony a pokrájenou sóju. Zaprášíme mletou papirkou (kdo má rád ostřejší, může použít i pálivou) a postupně přimícháme rýži, hrášek a kukuřici. Na talíři posypeme strouhaným sýrem, přidáme kyselý okurek a podáváme.
Zdravé a přesto vynikající jídlo, které máme všichni moc rádi. I když jsme masožravci, všem toto rizoto "bez masa" moc chutná.