3 bílky
200 g krupicového cukru
100 g moučkového cukru
20 g čokoládové polevy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bílky šleháme 5 minut s polovinou dávky krupicového cukru v horké vodní lázni . Pak je z vodní lázně vyjmeme, přidáme zbytek krupicového cukru a vyšleháme je na pevný sníh. Nakonec lehce vmícháme moučkový cukr.
Plech vyložíme pečicím papírem a tužkou si na něm vyznačíme obrys beránka. Připravenou bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Na papír nejdříve nastříkáme bílkové pusinky ve tvaru tělíčka beránka. Potom uděláme hlavičku a nohy.
Plech s beránkem vložíme do předehřáté trouby a sušíme při 120 °C asi 50 minut. Po vysušení necháme beránka vychladnout. Hlavičku beránka nakonec vymalujeme rozpuštěnou čokoládou.