1 slepice
2 menší celery
1 mrkev
1 petržel
sůl
100 g žampionů
několik zrnek celého pepře
mletý zázvor
zelená petrželka
domácí nudle
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vykuchanou slepici rozdělíme na menší kousky a ve vodě krátce povaříme. Vodu slijeme, maso propláchneme studenou vodou, dáme opět do hrnce, zalijeme novou vodou znovu pomalu vaříme. Během vaření sbíráme tvořící se pěnu na povrchu. Když je slepice napůl uvařená, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené žampiony a sůl. Koření a zelenou petrželku svážeme do čistého hadříku a vložíme do polévky. Vaříme tak dlouho, až je maso zcela měkké. Ve slané vodě uvaříme domácí nudle a scezené je vkládáme do hotové polévky.