70 g moučkového cukru
1 dl teplé vody
6 dl mléka
70 g pískového cukru
2 vanilkové cukry
1 vrchovatá lžíce pudinkového prášku nebo škrobové moučky
3 žloutky
2 a 1/2 dl šlehačky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Moučkový cukr vsypeme na pánvičku a za stálého
míchání ho upražíme dožluta. Stáhneme z ohně, zalijeme 1 dl teplé vody, promícháme a necháme přejít varem. Do 1/21 mléka přisypeme pískový a vanilkový cukr, vlijeme připravený karamel, promícháme a přivedeme k Varu. Ve zbytku mléka rozmícháme pudink a žloutky, přilijeme k vařícímu karamelovému mléku a za stálého šlehání uvaříme hustý krém. Ten pak stáhneme z ohně a necháme vychladit. Do studeného krému zašleháme hustě ušlehanou šlehačku, krém rozdělíme do pohárů a dozdobíme sekanými
oříšky nebo ovocem.