500 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
20 g droždí
lžička cukru
120 g másla
půl šálku vlažného mléka
bílek na potření
hrubá sůl a mák na posypání
ztužení tuk na vymaštění plechu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do části mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, rozdrobíme máslo, přidáme vejce a pomocí kvásku a zbytku vlažného mléka vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Potom z těsta odkrajujeme kousky, vyvalujeme válečky a stáčíme kulaté preclíky. Každý potřeme bílkem a po jedné straně obalíme v máku promíchaném se solí.
Srovnáme na vymaštěný plech a necháme znovu vykynout. Potom pečeme dozlatova