1 houska
1/8 l. mléka
500g. mletého masa
1 vejce
1 cibule
petrželka
sůl
1/2 lžičky pepře a papriky
2 lžíce oleje
1/4 l. masového vývaru
1a1/2 lžíce hladké mouky
8 lžic smetany
1 lžíce sojové omáčky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Housku z předešlého dne namočíme v mléce.
Do mísy dáme mleté maso a vejce. oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, nasekejte petrželku. spolu s vymačkanou houskou přidejte k masu.Osolte, opepřete a a okořeňte mletou paprikou. Utvořte šišky. Zahřejte olej, šišky opékejte na oleji ze všech stran asi 12 minut.Připravte k podávání, udržujte teplé. Výpek uvolněte masovýn vývarem. Přidejte ve smetaně rozkvedlanou mouku a uvařte hladkou omáčku. Osolte, opepřete, okořeˇnte sójovou omáčkou a nalijte na masové šišky.