750 g brambor vařených ve slupce
sůl
2 vejce
100 g krupice
150 g hrubé mouky
2 lžíce másla
200 g cukru
200 ml horké vody
2 lžíce rumu
50 g rozinek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
rozinky krátce povaříme a necháme ještě půl hodiny stát ve vodě, v které jsme je vařili. Brambory nastrouháme, osolíme, přisypeme krupici, mouku a vejce a vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme válečky. Nakrájíme je na menší kousky a uválíme z nich asi 6 cm dlouhé šišky. Vaříme 6-8 min. v osolené vodě. Vařené potřeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily. V kastrůlku se silným dnem rozpustíme cukr a jakmile se začne zbarvovat, zalijeme ho opatrně horkou vodou. Karamelovou omáčku ochutíme rumem, přimícháme uvařene a scezené rozinky a ozdobíme čerstvou mátou.