0,50 kg cibule na nudličky,
0,50 kg papriky na nudličky,
0,50 kg rajčata na nudličky,
0,50 kg hovězí zadní na nudličky,
0,50 kg drůbeží (krůtí) maso na nudličky,
1 dcl oleje,
4-6 sušených či nakládaných čili papriček (feferonek),
300 g sterilovaného rajčatového protlaku,
1 dcl kečupu,
mletá sušená červená paprika (dle chuti sladká i pálivá),
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a přidáme hovězí nudličky. Osolíme, zasypeme červenou paprikou. Dusíme asi 20 minut, přidáme drůbeží a opět dusíme až je obojí maso téměř měkké.
Vložíme připravenou zeleninou a rajčatovou šťávou. Dobře promícháme, přivedeme opět k varu a odstavíme. Do chladnoucí směsi přidáme kečup, dle chuti dokořeníme a necháme pod pokličkou dojít.
Podáváme nejlépe s chlebem a dobře chlazeným pivkem.