350 g hl.červené zelí
50 hrozinky
50 g vlaš.ořechy
1 jablko
1 hruška
1 pomeranč
3 lž.slunečnicový olej (lisovaný za studena)
3 lž.bylinkový ocet
sůl
pepř
Pro 5 osob 201 kcal/Porce
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Červené zelí nakrájené na jemné nudličky promícháme s olejem a solí a necháme uležet do zkřehnutí.
Zkřehlé zelí promícháme se spařenými rozinkami a nožem hrubi nakrájenými vl.ořechy,
Dále si připravíme ovoce: Jablka zbavíme jadřincu, a neoloupané jablko nakrájíme na kostičky stejně tak připravíme i hrušku. Oloupeme pomeranč,rozdělíme na díly - nakrájíme opatrně na kostky (oloupané)aut.
promícháme s připaveným zelí a dochutíme solí pepřem a vinným octem.