250g garganelli
sůl
1konzerva tunáka
250g růžiček brokolice
250g rajčat
1šolotka
1stroužek česneku
3lžíce olivového oleje
pepř z mlýnku
1lžíce býlého vinného octa.
50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
několik lístků bazalky(nakrájené na tenké plátky)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Garganelli uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody al dente.Tunáka rozdelíme na větší kousky.Ve vroucí vodě necháme asi 7 min.blanšírovat růžičky brokolice,pak je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.Omyjeme a na menší kousky pokrájíme rajčata,odstraníme naszení stonek.Oloupeme a na jemno nasekáme šalotku i česnek.Vpánvi rozehřejeme olej a v něm osmahneme šalotku a česnek,až zesklovatí.Přidáme brokoloci a pokrájená rajčata a chvilku společně podusíme.Hotové garganelli necháme okapat v sítu,pak je smícháme s brokolicí a rajčaty.dochutíme solí,pepřem a octem. Opatrně vmícháme kousky tunáka a salát necháme alespon 30min.odstát.Podávame posipaný parmazánem a na jemno pokrájenou bazalkou.