cukr krystal 0,36 kg
hladká mouka 0,14 kg
hrubá mouka 0,07 kg
bílky 0,36 kg
žloutky 0,2 kg
olej 0,15 l
kakao 0,1 kg
marmeláda
čokoláda
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Rozdělíme žloutky od bílků.
2. Žloutky vyšleháme a pomalu přiléváme olej.
3. Bílky také vyšleháme na sníh a při šlehání přisypáváme cukr.
4. Dále smícháme mouku a kakao.
5. Všechny tři připravené hmoty smícháme v tomto pořadí (našlehané žloutky+sníh z bílků a postupně přisypáváme směs mouky a kakaa
6. Hmotu nalijeme do připravených dortových forem a pečeme na 145° po dobu 30 min.
7. Upečené dorty necháme schladnout.
8. Dorty rozkrojíme a namažeme marmeládou.
9. Dále dorty poléváme rozehřátou čokoládovou polevou.