500 g tvarohu - netučného
6 lžic dětské krupičky
2 vejce
špetka soli
tvaroh na strouhání nebo osmažená strouhanka na posypání
cukr
125 g másla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V hlubší misce rozmačkáme čerstvý netučný tvaroh, osolíme, přidáme krupičku i vejce a vymícháme hladké těsto. Lžící z něj vykrajujeme menší kousky, prsty tvoříme placičky a ty plníme ovocem. Dobře balíme a zavařujeme do vroucí osolené vody na 8 minut. V současné době jsou aktuálním ovocem jahody, kterých potřebujeme zhruba 500 g. Pokud nějaké zbudou, stačí je rozmačkat s trochou smetany ke šlehání a použít je na přelití uvařených knedlíků. Na omaštění stačí osminka rozpuštěného másla.
Já při přípravě používám místo části krupičky jemnou strouhanou housku. Knedlíky jsou lehčí, nadýchanější.