4 vejce
170 g polohrubé mouky
75 g solamylu
250 g másla nebo rostl. tuku
175 g cukru
spetka soli
1 prásek do peciva
1 vanilkový cukr
250 g rybízu
poleva:
250 g mouckového cukru
4 lzíce citronové stavy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Elektrickým slehacem uslehame tuk, cukr a vanilkový cukr do peny, pridáme 4 zloutky a 2 bílky (ze zbylých dvou bílku udeláme sníh). Primícháme mouku s kypricím práskem a solamylem. Lehce vmícháme sníh z bílku a nakonec omytý rybíz. Testo dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy vence o prumeru asi 22 cm a peceme pri 175 stupních asi 1,5 hodiny. Po vychladnutí polijeme citronovou polevou.