4 porce kapra
50 g másla
1 střední cibuli
30 g polohrubé mouky
2 i více stroužků česneku
1 kelímek zakysané smetany
1/8 l zeleninového vývaru
50 g strouhaného sýra
sůl a zelenou petrželku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Čisté porce ryby osolíme a vložíme do zapékací nádoby vymazané polovinou másla. Na zbývajícím tuku zpěníme jemně nasekanou cibuli, zasypeme ji moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem, doplníme smetanou a dobře rozšleháme. Omáčku ochutíme prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou a nalijeme na rybu. Pokrm posypeme sýrem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem (pečivem).